Avtal om flexlinjetrafiken i Göteborgs Stad klart

Flexlinjetrafiken i Göteborg och Mölndal blir eldriven framöver. Foto: Eddie Löthman

Flexlinjetrafiken i Göteborgs Stad och Mölndals stad samt flexlinjetrafik och Serviceresor i Göteborgs södra skärgård tilldelas Göteborgs Buss, Connect bus Sandarna samt Vy buss.

Flexlinjerna är en del av kollektivtrafiken men där turen förbeställs av resenären och stannar på särskilda mötesplatser. Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västra Götalandsregionen och har på uppdrag av Göteborgs Stad och Mölndals stad genomfört upphandling av flexlinjetrafiken.

Tre områden har upphandlats och tre olika trafikföretag har vunnit avtalen som sträcker sig till  2030. Flexlinjetrafiken på Hisingen och i norra Göteborg kommer att köras av Göteborgs Buss, flexlinjetrafiken i centrum och södra Göteborg inklusive Mölndal kommer att köras av Connect bus Sandarna och flexlinjetrafiken i Södra skärgården inklusive serviceresor kommer att köras av Vy Buss. Flexlinjetrafiken i Göteborg och Mölndal blir eldriven framöver.

 Flexlinjerna ger med sina anpassade mötesplatser nära bostäder och      serviceinrättningar fler människor möjlighet att resa kollektivt och har därför en viktig roll i mångas vardag. Nytt för avtalen med Göteborgs Buss och Connect bus Sandarna är att trafiken kommer att köras med hundra procent elfordon vilket är ett viktigt steg framåt och i linje med Västtrafiks hållbarhetsmål, säger Johan Wahn, affärschef för den anropsstyrda trafiken på Västtrafik.

Connect bus Sandarna, som tidigare hette Sandarna Transporter, har hittills haft avtalet i samtliga områden i Göteborg och Mölndal och kommer från och med trafikstarten att dela området med Göteborgs Buss.