Daimler Buses säljer minibussfabrik

Daimler Buses rapporterar försäljningen av Dortmund-baserade Mercedes-Benz Minibus GmbH till den München-baserade industrikoncernen Aequita. Tillverkningen av minibussarna i Dortmund kommer att fortsätta samtidigt som sysselsättningen på platsen bibehålls. Foto: Daimler Buses

I framtiden vill Daimler Buses fokusera på tillverkning av kompletta bussar och chassier över 8 ton. Därför säljer företaget minibussfabriken i Dortmund till den tyska industrikoncernen AEQUITA.

Det betyder först och främst två saker: AEQUITA kommer att fortsätta att tillverka Mercedes-Benz minibussar och vidareutveckla fabriken. Och de 240 anställda är garanterade fortsatt arbete.

Transaktionen kommer att slutföras den 1 januari 2022. Framöver kommer det att finnas ett nära samarbete mellan Daimler Buses och AEQUITA vad gäller försäljning och eftermarknad.

Chefen för Daimler Buses, Till Oberwörter, uppger att företaget i framtiden kommer att fokusera på CO 2-neutral mobilitet och kommer att satsa stort på elektrifiering och digitaliserade tjänster. Detta innebär ett stort fokus på busschassier och kompletta bussar över 8 ton.

Sedan 2008 har Daimler Buses producerat högkvalitativa minibussar vid fabriken i Dortmund och bland annat tog den nya generationen Sprinter ut på marknaden 2019.

Axel Geuer, ledande partner i AEQUITA-koncernen, säger att de anställda på fabriken i Dortmund är hjärtligt välkomna i gruppen.

– Minibussar innebär stora tillväxtmöjligheter, och vi kommer att fortsätta ett långsiktigt samarbete med Daimler. Daimler är redan AEQUITAS största kund och står för mer än 25 procent av vår försäljning, säger han.