Catena får nej till utveckling av 600 000 kvadratmeter logistikområde i Ängelholm

Efter tre år av utredningar får Catena nej till utveckling av ett 600 000 kvadratmeter stort nytt logistikområde i Ängelholm. Karta: Ängelholms kommun

Ett stort e-handelsområde har planerats i Norra Varalöv i Ängelholm. Men i sista stund har flera partier vänt i frågan och har nu röstat för att helt lägga ner planerna. Logistik- och lagerområdet skulle byggas på åkermark vid E6:an i Norra Varalöv och bli 18 hektar stort, vilket är tre gånger stå stort som det nuvarande lagret på platsen. Det rapporterar SVT Nyheter

Arbetet med planerna har pågått sedan hösten 2018 och senast i augusti i år klubbades detaljplanen i samhällsbyggnadsnämnden, med politisk majoritet. Men i sista stund har nu flera politiker vänt i frågan och en majoritet i kommunstyrelsens arbetsutskott röstade för att planerna ska läggas ned.

– När arbetet med detaljplanen startade fanns det ett brett stöd för att utveckla området och skapa fler arbetstillfällen. Nu har frågan ställts på sin spets och alla partier har fått bekänna färg. En majoritet har nu röstat för att stoppa utvecklingen av e-handelsområdet, säger Robin Holmberg (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna som tidigare röstat ja i frågan, säger nu nej.

Anledningen är klimatdebatten kring att bygga på åkermark, menar oppositionsrådet Lars Nyander (S).

– Placeringen av verksamheten är på mark som kommer behöver när vi pratar om matförsörjning och klimatdebatten har visat att vi måste vara rädda om de resurser vi har. Våra medlemmar fick rösta kring detta och vi har ändrat oss väldigt sent, säger Lars Nyander.