PostNord bygger nytt TPL-lager i Ljungby

Nu påbörjas byggnationen av PostNords nya TPL-lager i Ljungby. Foto: PostNord

Nu har det första spadtaget till en ny logistikfastighet för PostNord TPL i Ljungby. Fastigheten är en del av den satsning som görs i Ljungby för att skapa utrymme för tillväxt. Fastigheten kommer att bli ett så kallat flerkundslager, vilket innebär att flera kunder hanteras i samma byggnad.

– Vi har bland annat en ny stor kund inom e-handel som vi kommer att hantera på enheten. Utöver det flyttar vi en del av våra befintliga uppdrag till nya lokaler. Vi räknar med att drygt 200 personer kommer att arbeta där, vilken innebär närmare 160 nya arbetstillfällen. Vi har redan anställt/hyrt in cirka 60 personer den senaste månaden, säger Sylvia Sundell, Regionchef Småland, PostNord TPL.

Fastigheten byggs för att vara hållbar, med bland annat LED-belysning och förhoppningsvis installeras solceller på taket så att en del av elen produceras på plats. Dessutom är logistikläget i Ljungby mycket bra, med en närhet till hela den nordiska marknaden. Placeringen intill E4:an gör att transporter till och från fastigheten går smidigt.

PostNord TPL satsar även på automation i regionen. I början på nästa år kommer en ny Autostore-anläggning att invigas. Denna automationslösning innebär att godset kommer till plockaren i stället för tvärtom. Den effektivisering som en automation innebär är ett viktigt incitament för framtida utveckling och expansion.

– Ytterligare en anledning till att vi väljer att satsa i Ljungby är tillgången till bra personal. Vår personal är den viktigaste resursen som ser till att våra kunduppdrag utvecklas och att kundernas varor levereras med rätt kvalitet varje dag året om, säger Sylvia Sundell.