Swedavia utvecklar Logistics Park vid Göteborg Landvetter

North Park Fastigheter etablerar sin nästa logistikanläggning inom Airport City Göteborg. Foto: Swedavia Airports

Swedavia säljer byggrätter vid Göteborg Landvetter Airport till köparen North Park Fastigheter. Försäljningen inom logistikområdet är den andra i raden av avyttringar som gjorts på kort tid, mot bakgrund av en fortsatt stark efterfrågan på logistikfastigheter. Försäljningen är i linje med Swedavias strategi att genom framgångsrik flygplatsnära fastighetsutveckling skapa värden för att återinvestera i flygplatsernas utveckling och konkurrenskraft.

Airport City Göteborg är den framväxande flygplatsstaden, en attraktiv mötesplats med världen runt hörnet. Logistics Park 1 – en del av Airport City Göteborg, är centrum för framtidens logistik med möjligheter för morgondagens företag att verka och växa.

Swedavia har avtalat om att sälja två markägande bolag med byggrätter inom logistikparken till North Park Fastigheter. På en markyta om knappt 14 000 kvadratmeter planerar North Park att etablera en modern och effektiv logistikfastighet om cirka 6 500 kvadratmeter bruttoarea. Överlåtelsen till North Park Fastigheter förväntas ske under det andra kvartalet 2022. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 20 miljoner kronor.

– Vi fortsätter att utveckla vår framgångsrika fastighetsverksamhet vid Göteborg Landvetter Airport. Vi är glada att North Park Fastigheter väljer att etablera sin nästa logistikanläggning inom Airport City Göteborg. Här kommer North Park och dess hyresgäster kunna skapa en fastighet med ett otroligt skyltläge, lättillgängligt och välexponerat intill flygplatsen och riksväg 40. Logistics Park 1 utgör knutpunkten som förenar transportslag och effektiviserar logistikflöden, säger Stefan Stenberg, vd för Swedavia Real Estate.

North Park Fastigheter är ett fastighetsbolag med strategi att äga och förvalta logistikfastigheter i Västsverige. Förvärvet blir North Parks första investering i området.

– Områdets rika utbud och tillgänglighet gör det till en mycket attraktiv plats för nya etableringar. När det gäller logistik, med det centrala läget mellan Oslo, Köpenhamn och Stockholm, är läget nummer ett i Skandinavien. Här kommer North Park uppföra en modern logistikfastighet på cirka 6 500 kvadratmeter med fokus på kvalitet och hållbarhet. Skyltläge mot riksväg 40 och placeringen vid områdets infart möjliggör en fantastisk exponering för verksamheter, säger Anders Johansson, ansvarig uthyrare och Associate Director hos Colliers.

Majoriteten av logistikparkens 300 000 kvadratmeter markyta är färdigexploaterade eller på väg att exploateras under de närmaste två åren. Dialog förs även med ytterligare intressenter för kvarvarande byggrätter.