Drygt 23 000 besökare på dansk transportmässa

Första "riktiga" danska transportmässan, sedan coronautbrottet, ägde rum i Herning. Foto: MCH

Staden Herning upplevde de tre första mässdagar i Danmark sedan coronapandemins utbrott utan munskydd och begränsningar.

- Så som de flesta hade hoppats var Transport 2021 en rungande framgång ansåg både arrangörer och utställare.

Efter tre mässdagar kunde MCH mässcenter i Herning göra en inventering av en mycket lyckad transportmässa som startade den 18 september.

Glädjen var stor för att man kunna träffas igen - utställarna, besökarna och arrangörerna uttryckte stor tillfredsställelse med evenemanget.

Totalt besökte 23 681 proffs Transport 2021 från torsdag till lördag, så det finns ett leende på ansiktet på alla - inte minst vd Georg Sørensen, MCH.

- Efter en lång avstängning är det en speciell glädje som vi känner här idag. Vi har samlat tusentals proffs. Vi har träffat många nöjda utställare och besökare.

- Jag skulle vilja säga ett stort tack till både mässnämnden och utställare för förtroendet. Och tack till besökarna för att de backar upp transportbranschens mässa. De många positiva uttalandena bekräftar värdet av det personliga mötet på mässorna.

Uttalande från MAN:

- Det var hela tiden rörelse.

Bland de 280 utställarna fanns också de stora lastbilsimportörerna Mercedes-Benz, Iveco, DAF, Scania och MAN. Det senare belyste värdet av att kunna träffa kunder igen.

- Det har varit många besökare och promenader hela tiden, så vi är oerhört nöjda, sa Claus Lindholm, marknadskommunikationschef på MAN Truck & Bus.

- Efter en lång period av coronatorka är det fantastiskt för oss att vara på Transportmässan igen och träffa alla våra kunder. I en modern värld kan du se det mesta online; men att se och prova produkterna fysiskt, träffa och nätverka med kunderna - det kan du göra på mässan,

Scania: Den gröna utvecklingen har kommit långt

Även på Scania kände man de positiva vibrationerna efter tre framgångsrika mässdagar.

- De flesta av oss har varit hemma under corona, så folk har verkligen sett fram emot att komma ut och träffa varandra, sa Jannie Christiansen, marknadschef för Scania Danmark.

- Det har varit helt fantastiskt att komma till mässan och visa upp våra produkter. Vi har sett fram emot att visa människor den utveckling som har skett med våra bussar och lastbilar.

- Mässan visade att branschen ligger långt fram med den gröna omställningen. När vi var på Transport under 2019 fanns det få exempel på alternativa bränslen; men när vi gick runt i utställningshallarna den här gången kunde man verkligen se hur snabbt det har gått de senaste två åren. Den gröna övergången är på väg, och det är något vi står för tillsammans i branschen, sa hon.

Nästa transportmässa i april 2023

Förutom de 280 utställarna erbjöd Transport 2021 en mängd aktiviteter, där besökarna hade gott om möjligheter att fylla upplevelsestanken.

Samtidigt kunde ny kunskap fås inom området grön transport, där utställningar och konferenser gav en inblick i den gröna övergången för tungtransporter, precis som danska speditörer höll konferensen Future Logistics, som fokuserade på både möjligheter och utmaningar inom digitalisering och klimatförändringar i logistikbranschen.

Transport 2021 genomfördes samtidigt som Entreprenør & Håndværk. Totalt deltog 33 418 personer på båda mässorna.