Logicenters startar bygget av BHS Logistics i Køge

Logicenters nya anläggning i Køge, strax söder om Köpenhamn ligger I logistikparken Skandinavisk Transport Center. Foto: Logicenters .

Det första spadtaget har tagits för den anläggning som Logicenters utvecklar i danska Køge. Cross-dock terminalen kommer att hyras ut till BHS Logistics som logistikfastighetsaktören tecknade avtal med tidigare i år. Terminalen kommer omfatta en yta om 6 700 kvadratmeter och förväntas stå klart under våren 2022.

Det är det danska transport- och logistikföretaget BHS Logistics som blir den första hyresgästen i Logicenters nya anläggning i Køge, strax söder om Köpenhamn. I logistikparken Skandinavisk Transport Center, där BHS Logistics terminal är placerad, kommer Logicenters att utveckla ytterligare en logistikyta på en yta om 60 000 kvadratmeter. De nya anläggningarna kommer att utvecklas i linje med Logicenters ambitiösa hållbarhetsmål med möjlighet till installation av solceller för att generera förnybar energi.

– Vi är mycket stolta över att vi nu är i gång med utvecklingen av terminalen för BHS Logistics. Likt vår verksamhet har BHS Logistics ambitiösa hållbarhetsmål, terminalen kommer att anpassas för att uppfylla deras hållbarhetsmål och för att effektivisera deras logistikverksamhet. Vi ser fram emot att välkomna vår första hyresgäst till anläggningen i danska Køge, säger Thomas Petersen, Commercial Manager på Logicenters.

Anläggningen i Køge är strategiskt beläget för logistik och transporter med närhet till Køge hamn och stora motorvägar som E20, E55 och E47.

– Det är glädjande att det första spadtaget för vår nya terminal nu är taget. Terminalen blir en del av vår satsning att utveckla och effektivisera vår logistik i Köpenhamnsregionen. Vi vill tacka Logicenters för ett gott samarbete hittills och vi ser fram emot att få tillträda vår nya fastighet i början av 2022, säger Morten Studsgaard, CEO på BHS Logistics.