Logicenters i avtal med Malomo 3PL

Malomo flyttar in i en av Logicenters nyutvecklade fastigheter i Vestby utanför Oslo. Foto: Logicenters

I logistikparken Vestby i Osloregionen har Logicenters tecknat hyresavtal med 3PL-aktören Malomo. Det långsiktiga hyresavtalet avser 5 500 kvadratmeter av fastigheten. Malomo 3PL förväntas flytta in under november 2021.

Det långsiktiga hyreskontraktet avser en anläggning i en av Logicenters nyutvecklade fastigheter i Vestby. Malomo delar den 12 000 kvadratmeter stora byggnaden tillsammans med Barnas Hus. Malomo är en 3PL-aktör för vin och mikrobryggerier i Norge. Fastigheten ska utrustas för att tillgodose deras behov och arbete pågår för att bygga kontor och installation av hyllor. Anläggningen beräknas stå klar i november 2021, vilket även blir då Malomo 3PL flyttar in.

Vi på Logicenters är mycket glada över att få in ett snabbt växande företag som Malomo 3PL. Vår ambition är att inleda samarbeten med tillväxtpartners och i enlighet med vår strategi vill vi finnas till som en tillväxtpartner för våra hyresgäster. Bland annat, kommer Malomo att leverera logistiken till Lokalbrygg och ett flertal av Norges mindre vin- och ölgrossister. Vid inflytten kommer Malomo att fylla ungefär hälften av anläggningen, säger Ruben Krantz, Commercial Manager på Logicenters.

Vestby Logistikpark är belägen på en strategiskt viktig plats med närhet till såväl Oslo som Europavägen E6. Området har även stora transportmöjligheter med närhet till hamnarna i Moss och Göteborg. Bland Logicenters befintliga hyresgäster i området återfinns bland andra Barnas Hus, HeltHjem Nethandel och Prime Cargo.

– Vi ser fram emot att flytta in i en ny och anpassad lokal för vår verksamhet. Det var viktigt för oss att hitta en plats som vi kan växa i under de kommande tio åren. Vi har haft en mycket bra process med Logicenters och är glada över att få flytta in i vår nya anläggning i Vestby. Vi har även närhet till Asko, Vinhuset och Vinmonopolets e-lager, säger Marianne Frydenlund, styrelseordförande på Malomo 3PL.