Maersk öppnar ett nytt logistikcenter vid Svarta havet

Containerhamnen i ryska hamnstaden Novorossyisk. Här öppnar Maersk ett logistikcentrum. Det nya centret kommer att skapa ca 50 arbetsplatser, enligt Maersk. Bild: Novorossyisk Port

AP Møller-Mærsk öppnar en ny depå för lagring av 1500 containrar nära den största hamnen i Svarta havet. Härifrån kommer de att transporteras på järnvägen till olika delar av Ryssland. En service som startade redan för tre åre sedan.

Den stora danska sjöfarts- och transportkoncernen AP Møller-Mærsk ökar därmed sin logistikförmåga i Ryssland.

Detta görs genom öppnandet av en ny containerdepå 10 kilometer från hamnen i Novorossiysk, som är den största i Svarta havet och enligt Maersk en viktig ingång till hela den ryska marknaden, framgår det av ett pressmeddelande från företaget.

Tre hektar stort

Depån, som är ansluten till det ryska järnvägsnätet, är spridd över tre hektar - eller 30 000 kvadratmeter - och har kapacitet att lagra 1 500 containrar (teu).

Det förväntas att 25 000 containrar kommer att passera genom logistikcentret årligen.

- Den nya anläggningen återspeglar Maersk strategiska plan för att utöka logistik- och servicefunktionerna för kundernas leveranskedjor genom att lägga till mer kapacitet och flexibilitet i förhållande till beslutsfattande", skriver Maersk i meddelandet.