Nya satsningar på Piteå stadsbussar

Nobina ser över befintligt utbud av kollektivtrafik i Piteå. Foto: Piteå kommun

Piteå kommun har tillsammans med Nobina sett över befintligt utbud av kollektivtrafik med buss i tätorten och väljer tillsammans att införa de aktuella förändringarna i syfte att erbjuda resenärer en mer attraktiv kollektivtrafik som ska tilltala såväl gamla som nya resenärer. De nya satsningarna kommer innebära tydligare tidtabeller, senare kvällsturer, snabbare linjedragningar, ökat antal turer samt en kraftig ökning av antalet kilometer som bussarna trafikerar per år från 550 000 till 630 000 kilometer.

De nya tidtabellerna och linjerna kommer kontinuerligt att utvärderas av Piteå kommun och Nobina. Då kollektivtrafikutbudet i Piteå totalt sett ökar kommer nyttjandet av förstärkningstrafik initialt att vara begränsat. Resenärer uppmanas att se över de nya tidtabellerna och vara flexibla i sitt val av buss under främst morgon och eftermiddag.

– Det känns otroligt roligt att arbeta med utvecklingen av hållbart resande i Piteå och vi ser med spänning fram emot införandet av det nya linjenätet och tidtabellerna för Piteå stadsbuss. Vi både hoppas och tror att nyheterna kommer innebära ett lyft för kollektivtrafikresenärerna. De nya bussarna kommer inte bara vara trevliga och bekväma att resa med utan de kommer även att kunna erbjuda kortare restider och ökade valmöjligheter för att bättre tilltala resenärer. Det känns även positivt att vi nu i detta steg förlänger tidtabellen under vardagkvällar vilket har varit väldigt efterfrågat från resenärerna, säger Rebecka Granström enhetschef på Trafik och bygg.