Bubbleroom etablerar nytt distributionscenter i Borås

Bubbleroom bygger nytt tillsammans med CH Square och Logent. Foto: Hökerum Fastigheter

CH Square har tecknat avtal med detaljhandelsbolaget Bubbleroom om att etablera ett nytt huvudkontor och distributionscenter i Borås och Bubbleroom förlänger därmed samtidigt sitt strategiska partnerskap med Logent för etablering och drift. Byggnationen av den 20.500 kvm stora fastigheten påbörjas omgående för att vara redo för inflyttning till sommaren av 2022. För att möta framtidens logistikutmaningar kommer en automationsanläggning att installeras i den nya fastigheten.

– Det här är ett väldigt stort steg för oss med flytt av både kontor, lager och fotostudio till nya toppmoderna lokaler. Med det nya lagret kommer vi att kunna fortsätta leverera på vår omsättningstillväxt och förbättra våra ledtider till våra kunder. Vi gör detta tillsammans med CH Square och Logent som spelar i toppdivisionen inom logistik, lageretableringar och lagerautomation och är idealiska partners för oss, säger Joel Sandberg, COO på Bubbleroom.

– Vi ser fram emot ett bra samarbete med Bubbleroom och tackar samtidigt för förtroendet att få genomföra denna etablering. Vi vet vad som behövs av fastigheten för att verksamheten ska bli effektiv för att möta slutkundens krav, säger Jan Lindberg, Ordförande & Partner i CH Square.

– Vi är väldigt stolta över att vi har fått fortsatt förtroende från Bubbleroom och att vi får vara en del av deras spännande tillväxtresa. Vi har arbetat tillsammans med Bubbleroom i tre år i en manuell lösning och är väldigt glada för att Bubbleroom ser en ljus framtid och tar steget till en ny modern lagerfastighet och investerar i automation. Logents erfarenhet och kompetens inom design, implementering och drift av dedikerade skräddarsydda logistiklösningar kommer bidra genom hela resan, säger Eric Sandgren, Vice President Business Development på Logent.