Castik Capital förvärvar majoritetspost i Norska Element Logic

Element Logic är specialiserat på lagerlösningar med AutoStore-systemet. Bild: AutoStore

Norska Element Logic, världens första AutoStore-partner och största distributör av AutoStore-anläggningar 2020, meddelar att den tyska förvärvsfonden Castik Capital går in som majoritetsägare i företaget. Castik Capital köper över 50 procent av företaget och kommer därmed att ingå i ägargruppen tillsammans med Element Logics grundare Dag-Adler Blakseth och Kjell Blakseth samt företagets ledningsgrupp och anställda.

– Vi är glada att ha Castik ombord, de är en bra match för Element Logic och kommer att vara en mycket bra partner för företaget i framtiden. Tillsammans kommer vi att fortsätta den otroliga resan vi har påbörjat, samtidigt som vi bibehåller "Element Way" och vår unika företagskultur med människor i fokus. Det finns otroligt många spännande möjligheter som öppnas när vi lägger Castiks kompetens till vår egen kompetens, erfarenhet och ambitioner, säger, Dag-Adler Blakseth vd på Element Logic.

Element Logic, med sitt huvudkontor i Kløfta, Norge, är specialiserat på automatiserade lagerlösningar centrerade kring AutoStore-systemet. Företaget grundades 1985 och har idag 170 anställda i hela Europa som designar, implementerar och stöder ett brett utbud av automatiserade och statiska lagerautomatiseringslösningar för kunder i ett antal branscher i Europa, kompletterat med egen mjukvara och teknik. Element Logic levererade de första tio AutoStore-lösningarna i världen och implementerade 2020 fler AutoStore-lösningar än något annat företag.

Företaget har uppnått en kraftig tillväxt de senaste åren och omsatte mer än 100 miljoner euro 2020. Med fullständiga distributionsrättigheter för AutoStore i Europa har Element Logic expanderat och etablerat sig på flera marknader de senaste åren. Förutom nya marknader som Frankrike, Polen, Benelux och Tjeckien öppnade företaget nyligen kontor i Spanien och Finland.

– Vi är mycket nöjda med möjligheten att ingå ett partnerskap med Dag-Adler och resten av Element Logic-teamet för att bidra till fortsatt tillväxt för företaget. Element Logic har under de senaste åren uppnått en fantastisk tillväxt på marknaden för lagerautomation som fortfarande är i sin linda, säger Michael Phillips partner i Castik Capital.