Samtrans vaccinerar mot covid-19 i Östergötland

Baccinationsenheterna mobila och ska alternera mellan olika orter. Foto: Samtrans

Nu kommer Samtrans att stötta vårdcentraler i Region Östergötland med vaccination mot covid-19, i mobila vaccinationsenheter. För att öka och underlätta tillgängligheten för vaccination mot covid-19 är vaccinationsenheterna mobila och ska alternera mellan olika orter. Fordonen har anpassats för att vaccineringen ska ske på ett säkert och effektivt sätt.

– Vi är glada över att vi kan bidra med en trygg och tillgänglig vaccination till invånarna i Östergötland. Vårt uppdrag är att finnas till som en förlängd arm till vårdcentralerna och att stötta där behovet finns, säger Samtrans vd Tomas Hansson.

Samtrans har bistått regionen med assisterad provtagning av covid-19. Hittills har cirka 180 000 provtagningar genomförts av Samtrans i Östergötland. Idag bemannar och driver Samtrans över 300 mobila provtagningsstationer i hela landet.

– Efter ett års arbete med provtagning av covid-19 har vi byggt upp en stark organisation med kompetens och kapacitet för såväl provtagning som vaccinationsuppdrag. Vi är stolta över att kunna vara med och lösa den logistikutmaningen som vaccinering innebär, avslutar Tomas Hansson, vd på Samtrans.

Vaccinationsenheterna kommer alternera mellan orterna: Boxholm, Kisa, Valdemarsvik, Vikbolandet, Åtvidaberg, Ödeshög, Österbymo. Information om öppettider och tidsbokning kommer att ges fortlöpande.