Nytt verksamhetsområde etableras i Malmö

Verksamhetsområdet Fortuna Hemgården kommer att utvecklas i två etapper och omfattar två detaljplaner. Karta: Malmö stad

Verksamhetsområdet Fortuna Hemgården kommer att utvecklas i två etapper och omfattar två detaljplaner. Området i nordöstra Malmö, utmed Yttre Ringvägen vid Sallerups trafikplats, innebär upp till 2500 nya arbetstillfällen i den första etappen.

Målet är att kunna erbjuda både mindre tomter om cirka 3 000–5 000 kvadratmeter och större tomter om 20 000 – 40 000 kvadratmeter . Med den första etappen räknar vi med cirka 2 000–2 500 nya arbetstillfällen.

– Ett mycket välkommet tillskott till stadens näringsliv. Utvecklingen av området kommer att ha stor betydelse för tillkomsten av nya jobb som ska komma många Malmöbor till del. Jag är glad åt det stora intresset från företagen för att etablera sig i Malmö, säger Andreas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden.

– Malmö får nu ett helt nytt verksamhetsområde med många olika funktioner och möjlighet för både små och stora företag att etablera sig. Genom att bygga tätt, grönt och varierat inom ett och samma område får vi en stad som utvecklas på både ett hållbart och trivsamt sätt, säger Håkan Linné (L), förste vice ordförande i tekniska nämnden.

– Det strategiska läget intill Yttre Ringvägen och utbyggnaden av nya på- och avfarter till motorvägen samt bra anknytning till kollektivtrafiken är väsentligt för verksamheter som etablerar sig i området, säger Olle Anderberg, projektledare på fastighets- och gatukontoret.