Dkv Mobility och Trans.eu ingår samarbete

Erbjuder positionsoptimerad lastmatchningsfunktion. Arkivbild

Mobilitetstjänstleverantören Dkv och Trans.eu, den digitala logistikplattformen för landtransport, har kommit överens om ett nära samarbete. I framtiden kommer de att erbjuda användare av Dkv Live, plattformen för flotthantering, tjänsterna från båda leverantörerna som ett paket till ett standardpris.

Kunder som använder mobilitetslösningen har nu fri tillgång till Trans.eu-plattformen via Dkv Live. Detta för uppgifterna för flott- och transporthantering via digitala tjänster ännu närmare varandra. Kombinationen av båda lösningarna gör speditörens uppgift att optimera användningen av fordonen mycket enklare.

Eftersom Dkv-kunder nu drar nytta av den lastmatchningsfunktion som är integrerad i Trans.eu får man frakterbjudanden som är baserade på fordonspositionen för de lastbilar som används i realtid. På detta sätt kan speditörerna undvika tomma körningar och planera transporter på ett rutt- och resursoptimerat sätt.

Tack vare positionsoptimerade frakterbjudanden sparar Dkv Live-användare även koldioxid och skyddar därmed miljön. De har tillgång till lasterna hos över 40 000 användare av Trans.eu-nätverket i hela Europa. Förutom Dkv-lösningen har man även tillgång till frakt genom verifierade östeuropeiska speditörer.