Ekotransport - konferens för transportsektorns klimatomställning

Ekotransport 2030 är den årliga mötesplatsen för beslutsfattare som driver klimatomställningen för transportsektorn framåt i Sverige.

Med nio år kvar kommer årets digitala konferens fokusera på de mest centrala utmaningarna som Sverige behöver lösa för att klara klimatmålet till 2030. På scen och i publiken finns representanter från näringsliv, forskning och politik som tillsammans driver den gröna omställningen av transportsektorn framåt i Sverige med konstruktiva diskussioner, informella samtal och interaktiva rundabordssamtal.

Utdrag ur programmet:

  • Per Bolund svarar näringslivet
    Vice statsminister och miljö- och klimatminister Per Bolund deltar i studion och svarar på utmaningar från näringslivet. Han presenterar fem avgörande steg för en mer hållbar mobilitet. 2030-sekretariatets egen analytiker Per Östborn ger en prognos av omställningen.
    Klimatpolitiska rådet och EU-parlamentet
  • EU:s gröna miljarder rullar in – varför storsatsar inte Sverige på klimatet? Medverkande från Klimatpolitiska rådet, EU-parlamentet och svenska myndigheter diskuterar varför svenska regeringen inte accelererar klimatarbetet. Företag som storsatsar delar med sig av sina erfarenheter.
  • Tio steg till grön industriell revolution – i Storbritannien
    Svante Axelsson och Fossilfritt Sverige skrev nyligen i Dagens Nyheter om hur Sverige bör investera sig genom klimatomställningen. I Storbritannien presenterar Boris Johnson "The ten-point plan for a UK 'green industrial revolution'”. Brittiska ambassadören finns på plats i studion, och tillsammans med inbjudna gäster från Storbritannien och Sverige djupdyker vi i den brittiska strategin för grön industri.