Early Bird krokar arm med iBoxen för att erbjuda sina kunder fler leveransalternativ.

Early Birds distributionsnätverk täcker så gott som hela landet, idag ca 95 procent av Sveriges geografi. Foto: Pressbild

Från postlåda till box. iBoxen är en nationell infrastruktur för levererans och retursändningar av paket, ett system som är öppet för samtliga transportörer. 

Med en målsättning att ställa upp 50 000 leveransboxar runt om i Sverige. Nu startar de ett samarbete med Early Bird som vill kunna erbjuda sina kunder ytterligare ett leveranssätt.

Early Birds morgontidiga leveranser är utformat för mindre paket som kan levereras utan kvittens direkt till postlåda eller dörr. Ett samarbete med iBoxen innebär nu att Early Bird även kan hantera och leverera större och dyrare gods.

Early Bird är bara en av de distributörer som vi kommer att samarbeta med framöver och vi är såklart jätteglada att de vill vara med oss från start. De brinner lika mycket för hållbarhet som vi på iBoxen gör så samarbetet känns väldigt naturligt, säger Anders Holm VD iBoxen

iBoxen kommer att finnas tillgänglig på såväl landsbygd som storstad där Early Bird redan finns och verkar. Leveranserna kommer att ske med befintligt distributionsnät vilket innebär en mer hållbar leverans till konsument.

Med iBoxen växer en helt ny transportörneutral infrastruktur fram som skapar väldigt många möjligheter och löser stora delar av de problem som idag finns inom e-handeln, dessutom med ett starkt hållbarhetsperspektiv. Early Bird tänker i högsta grad vara delaktiga att bidra till detta nät, och ser fram emot att göra iBoxen till en naturlig del av vår tjänsteflora, säger Julia Larsson, försäljningschef Early Bird/MTD

Early Bird är ett gemensamt initiativ av Sveriges största mediehus och deras distributionsbolag. De jobbar tillsammans, dag som natt, för att kunna erbjuda en smidig och hållbar leveranstjänst. Tjänsten riktar sig till e-handlare som har behov av leverans av mindre paket utan kvittens. Paketen distribueras nattetid i samband med att morgontidningen delas ut, och levereras hela vägen till mottagarens postlåda eller dörr – smidigt och hållbart.