NTEX rekryterar, öppnar kontor i Malmö och etablerar sig inom kort i Österrike

Först att bemanna NTEX nya kontor i Malmö är fr. v Stefan Lendenfelt, Philip Galatone, Gabriela Jerad och Fredrik Casagrande. Foto: NTEX

Nu är det klart att NTEX tar nästa steg i utvecklingen. Bolaget har gjort klart med ett antal nya medarbetare med spetskompetens och god erfarenhet av branschen. I slutet av april kommer de att flytta in i ett nytt kontor i Malmö, men expansionen stannar inte med detta.

NTEX omsätter idag drygt 2 miljarder kronor med 600 anställda och är ett transport och logistikföretag som tillhandahåller väg-, och järnvägstransporter samt kombinerade transporter.

NTEX är nu i ett skede att ta nästa steg i sin expansion med extra stort fokus på europeiska kontinenten och man fortsätter sin tillväxt både organiskt och genom förvärv.

Tack vare nya strategiskt placerade kontor och lager, med effektiva terminaler vid dominerande färjelägen, skapas ett omfattande nätverk som tillhandahåller en helhetslösning, där man kan frakta alla typer av gods på ett snabbt och flexibelt sätt. Allt för att skapa så kostnadseffektiva och miljövänliga transporter som möjligt.

 - Detta ligger helt i linje med att fortsätta vara en av de ledande transport- och logistikföretagen i vårt marknadssegment. En position som uppnåtts genom en konsekvent satsning på kundanpassning, flexibilitet och utveckling, säger NTEX VD och grundare Thomas Ström.

-De första som är på plats är Stefan Lendenfelt, Fredrik Casagrande, Philip Galatone och Gabriela Jerad som alla har arbetat åtskilliga år i transportsektorn. Stefan Lendenfelt är en välkänd profil i branschen och därför är det inte så konstigt att han kommer att arbeta med utveckling och att fokusera på att hjälpa bolaget att växa vidare i Europa.

- Ett första steg i vår fortsatta utveckling är en egen etablering i Österrike, i närheten av Wien, som jag anser vara ”hjärtat av Europa”, säger Stefan Lendenfelt

 Etableringen i Malmö kompletterar NTEX-anläggningen i Helsingborg och bidrar samtidigt med utvecklingen av NTEX inrikes som täcker den svenska marknaden

NTEX grundades 2003 och omsätter idag drygt 2 miljarder kronor med 600 anställda och är ett transport och logistikföretag som tillhandahåller väg-, och järnvägstransporter, kombinerade transporter, sjö- och flygtransporter samt egen terminalhantering i Göteborg, Helsingborg, Malmö, Gislaved och Stockholm. Huvudkontoret ligger i Göteborg och kontor finns även i Norge, Finland, Storbritannien, Tyskland, Polen, Estland, Lettland och Litauen. NTEX har också att starkt nätverk av fristående partners i övriga Europa.