Odd Molly uppför ny logistikbyggnad i Vaggeryd

Vaggeryd Logistikpark är ett spännande logistikutvecklingsprojekt. Foto: Vaggeryd Logistikpark

Vaggeryd Logistikpark, ett dotterbolag till Odd Molly har nu klart med tre hyresgäster för att uppföra en ny och toppmodern 12 000 kvadratmeter stor lager- och logistikbyggnad. Byggnaden kommer hyras av tre aktörer, PDL Group,  BLL, Båstad Lager och Logistik  samt ett ledande bolag verksamt inom förnybar energi.

Odd Molly kan nu meddela att bolaget tecknat hyresavtal varav en av aktörerna har option på ytterligare 4 500 kvadratmeter.  Genomsnittlig hyreslängd uppgår till cirka 10 år. Byggstart planeras till slutet av maj 2021 och inflyttning planeras ske mot slutet av 2021. Bedömt hyresvärde uppgår till 8,6 miljoner kronor stigande till cirka 12,5 miljoner kronor om optionen på utökad yta utnyttjas. Slutliga avtal och byggstart är villkorat av bygglov och att andra sedvanliga tillstånd erhålls.

Vaggeryd Logistikpark är ett otroligt spännande logistikutvecklingsprojekt på sammanlagt över 380 000 kvadratmeter mark med ypperligt skyltläge utmed E4:an, 20 min söder om Jönköping och med järnvägsspår in på fastigheterna. Vi är väldigt glada att vi idag kan presentera de första tre tecknade hyresavtalen avseende uppförande av minst 12 000 kvadratmeter moderna lager- och logistikbyggnader och för det växande intresset vi upplever för att etablera sig på området, säger Odd Mollys styrelseordförande Patrik Tillman.

Totalt omfattar fastighetsbeståndet i Vaggeryd en markareal om 380 000 kvadratmeter, varav existerande uthyrd lager- och logistikbyggnadsyta uppgår till 26 700 kvadratmeter samt för närvarande uthyrd utomhusmark om 89 000 kvadratmeter.

I ett gemensamt ägt projekt ska Odd Molly tillsammans med Vaggeryd Utveckling utveckla lager- och logistikfastigheter på området under namnet Vaggeryd Logistikpark.  Förutom bra logistik- och skyltläge längs E4 finns även ett järnvägsspår in på fastigheten. Vidare planerar Vaggeryd Energi att på direkt angränsande fastighet uppföra ett nytt fjärrvärmeverk, vilket bedöms medföra fördelar för energiförsörjningen till framtida hyresgäster i området.