Ny ledare till Aditro Logistics Logtech-hub

Jesper Högström leder Aditro Logistics Logtech-hub. Foto: Aditro Logistics

Rekryteringensprocessen för LogTech-huben på Aditro Logistics är nu klar och det blir Jesper Högström som fått i uppgift att ta Aditro Logistics till nya tech-höjder.

Jesper har en gedigen erfarenhet från Tech-intensiva bolag och kommer senast från Leica Geosystems, ett bolag inom Hexagon-koncernen, där han varit R&D chef. Dessförinnan var Jesper R&D chef på Tobii och har även erfarenhet från flertalet Tech och IT-bolag under sin yrkeskarriär. Jesper har även deltagit i SVT-produktionen Genikampen där han placerade sig på en sjundeplats.

– Vi har medvetet sökt tech profiler som kommer utifrån och som inte har en för stark anknytning och bakgrund till logistiken, säger Johannes Gussander, CEO Aditro Logistics. "Uppdraget för Jesper och vår tech-hub är att skapa distruptiva och innovativa lösningar som kan skapa konkurrensfördelar för våra kunder, och det tror vi görs bättre med ett starkt nytänkande och utifrån-perspektiv", fortsätter Johannes Gussander.

Aditro Logistics, som förvärvades av Posti Group för ungefär ett år sedan, har en expansiv agenda och satsar stort på att bli ett ledande och nytänkande företag inom logistik. Sedan övertagandet har bolaget bland annat beslutat om en storsatsning på en ny logistikenhet i Vaggeryd och en autostore investering i Arlanda-enheten, samt tagit initiativet att bygga upp en logtech-hub.

– Att vi får Jesper till oss är ett kvitto på att vi är på rätt väg och därmed kan attrahera väldig starka profiler. Jag ser enormt mycket fram emot Jespers start och de utvecklingar som detta kommer leda till, avslutar Johannes.