APM Terminals blir Sveriges enda fullserviceterminal

APM Terminals i Göteborg satsar på ny kortsjöhantering med fokus på destinationer inom Europa. Foto: APM Terminals

Nu utökar APM Terminals Gothenburg sitt erbjudande med en kortsjö-lösning och blir därmed Sveriges enda fullserviceterminal. Den nya kortsjö-satsningen möjliggör flexibel och miljövänlig inomeuropeisk sjöfart från Göteborg.

– Vi är stolta över att utöka vår redan breda portfölj med en hållbar och konkurrenskraftig kortsjö-lösning. Vi ser att containersjöfarten inom Europa ökar i betydelse och i samband med det, är det naturligt att ge våra kunder en ännu mer flexibel service, säger Dennis Olesen, Managing Director på APM Terminals Nordic.

Sedan 2019 har APM Terminals, genom Green Gothenburg Gateway, gjort stora satsningar för att möjliggöra effektiva godstransporter med så liten miljöpåverkan som möjligt. En viktig del i det arbetet är att skapa förutsättningar för att flytta gods från de redan hårt trafikerade vägarna till sjöfarten.

– Sjöfarten spelar en nyckelroll för effektiv och hållbar godstransport inom Europa och Sverige. Kortsjö-satsningen ligger helt i linje med marknadens ökade efterfrågan på klimateffektiva transporter, säger Dennis Olesen.

Elvir Dzanic, CEO för Göteborgs Hamn, är mycket positiv till initiativet:

I och med pandemin ser vi delvis nya mönster i logistikflödena där varuägare flyttar delar av sin globala produktion närmare Europa. Kortsjö är ett växande segment och vi är glada att APM Terminals fortsätter möta marknadens behov i och med den här satsningen som också breddar hamnens totala utbud, säger Elvir Dzanic, vd på Göteborgs Hamn.