Logistiken i baklås under pandemin

Containrar staplas på hög i USA men stor brist i Kina. Arkivbild

n

Stor brist på containrar i Kina och en flytande trafikstockning av containerfartyg i Europa och USA. Den situationen har trefaldigat fraktpriser och slagit hårt mot företag runt om i världen. I Asien är bristen på containrar nu så omfattande att fartyg den senaste månaden åkt halvtomma mot Europa och Nordamerika för att hämta hem tomma containrar. Om detta rapporterar SvD.

Samtidigt staplas containrar på hög i USA. Utanför Los Angeles hamn har ett tjugotal containerfartyg legat på tomgång i över två veckor.

– Det vi ser globalt är en missmatch i systemet. Visst finns det containrar, men de är på fel plats, säger Claes Sundmark, försäljningschef vid Göteborgs hamn till tidningen.

Volymen av den globala handeln sjönk endast 1 procent 2020 jämfört med 2019 men fördelningen under året var ojämn. Handeln störtdök med 12–15 procent under pandemins första våg, för att sedan snabbt återhämta sig igen och gå på högvarv.

– Efter sommaren blev det enorm fart på den globala konsumtionen. Folk köpte möbler till hemmakontoret, byggde verandor till sommarstället och köpte ny hemelektronik. Den snabba ökningen skapade stora brister av containrar, hamnkapacitet, lager, lastbilar och fartyg, säger Claes Sundmark.