Castellum bygger ytterligare logistikfastighet i Brunna

Castellum investerar 154 miljoner kronor i Brunna Logistikpark. Foto: Castellum

Castellum ökar sin satsning på lager- och logistikbyggnader i utvalda premiumlägen. I dagarna inleddes bygget av ytterligare en fastighet i Brunna, ett av Stockholmsregionens mest attraktiva logistikområden, en investering på 154 miljoner kronor.

– Det känns fantastiskt att vara igång med bygget av vår tredje stora fastighet i Brunna. E-handeln fortsätter att driva efterfrågan på moderna lokaler i bra lägen. Jag förväntar mig stort intresse och snabb uthyrning av detta attraktiva projekt, säger Martin Bjöörn, vd på Castellum Region Stockholm-Norr.

I slutet av 2016 förvärvade Castellum ett markområde i norra Storstockholm, idealiskt beläget invid E18 längs stråket Stockholm-Enköping och med närhet till E4:an, Mälarbanan och Arlanda. Sedan dess har logistikområdet Brunna vuxit snabbt med ständigt nya etableringar.

Stora välrenommerade bolag som ICA, Swedish Match, Altia, Zalando och Ramirent finns redan på plats i området där Castellum äger drygt 180 000 kvadratmeter bebyggd och byggbar mark, fördelat på sex fastigheter.

Efter två framgångsrika nybyggnationer i Brunna investerar Castellum nu i en tredje fastighet på Mätarvägen 43, med beräknad inflyttning i Q2 2022. Med 11 meters takhöjd, utmärkta rangerytor, lasthus och markportar är lokalerna perfekt anpassade för företag inom lager och logistik med behov av stora ytor.

– Vi pratar om äkta flexibilitet. En hyresgäst kan mycket väl ta hela ytan själv, eller så delar vi upp den på flera aktörer. Vi är som alltid öppna för att skräddarsy lokalerna efter hyresgästens unika behov och önskemål, säger Martin Bjöörn.