Santa Marias distributionscenter i Kungsbacka säljs

Backaheden Fastighets förvärvar Santa Marias distributionscenter i Kungsbacka. Foto: Pareto

Backaheden Fastighets, ett av Pareto Securities nybildat bolag, har förvärvat fastigheten Hede 3:122 i Kungsbacka. Köpeskillingen före avdrag för latent skatt uppgår till cirka 768 miljoner kronor. Största hyresgäst är Santa Maria som representerar cirka 82 procent av hyresintäkterna. Santa  Maria är Europas största smaksättningsföretag med drygt 900 anställda och är en del av den familjeägda finska livsmedelskoncernen Paulig Group. Övriga hyresgäster inkluderar bland annat Region Halland, Kungsbacka Kommun och Erikshjälpen.

Fastigheten omfattar totalt cirka 45 500 kvadratmeter uthyrningsbar area och har ett strategiskt läge med närhet till Santa Marias produktionsanläggning i Mölndal, Göteborgs hamn och motorvägsnätet. Santa Maria har nyligen tecknat avtal om att utöka och utveckla sitt distributionscenter i fastigheten med ytterligare 5 000 kvadratmeter.

– Vi är såklart väldigt nöjda med förvärvet av fastigheten Hede 3:122 som är belägen i Nordens starkaste logistikregion, cirka 2,5 mil från centrala Göteborg. Denna högkvalitativa fastighet med mycket starka hyresgäster uppfyller väl de investeringskriterier som Pareto fokuserar på vid förvärv. Vi ser nu fram emot ett bra och långsiktigt samarbete med Santa Maria och övriga hyresgäster, säger Hampus Ållemark på Pareto Securities.