Dachser tillsätter ny vd

Burkhard Eling vd och talesperson för styrelsen hos logistikleverantören Dachser. Foto: Dachser

Burkhard Eling är ny vd och talesperson för Executive Board hos logistikleverantören Dachser. Han leder Corporate Strategy, Human Resources och Marketing, där även Corporate Key Account Management och divisionen Corporate Governance & Compliance ingår. Eling efterträder Bernhard Simon, som tar över som styrelseordförande i det familjeägda företaget i mitten av 2021.

Michael Schilling, tidigare Chief Operations Officer för Road Logistics, följer också med Simon till styrelsen, Supervisory Board. Det har medfört att Dachser genomfört ytterligare ändringar i Executive Board från den 1 januari 2021. Två Dachser-chefer med mångårig erfarenhet har befordrats till logistikleverantörens operativa ledning: Stefan Hohm som Chief Development Officer och Alexander Tonn som COO för Road Logistics. De får sällskap i Executive Board av Robert Erni, som lämnade DSV Panalpina för att börja hos Dachser den 1 september 2020 och har tillträtt rollen som Chief Financial Officer. Executive Board-teamet består av fem personer och kompletteras med Edoardo Podestà, som har varit COO för Air & Sea Logistics sedan oktober 2019.

– Mina kollegor i ledningen och jag tar över ett oerhört stabilt och snabbväxande företag som har hållit rak kurs också i samband med utmaningarna under coronakrisen. Med sitt oerhört stora kunnande och engagemang har medarbetarna inom Dachser. lyckats upprätthålla våra globala kunders leveranskedjor också under svåra förhållanden, säger Burkhard Eling.