PostNord öppnar Drive Thru i Göteborg

PostNord startar Drive Thru i samarbete med Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg. Foto: PostNord

Som ett led i att förhindra trängsel och smittorisk hos ombuden testar nu PostNord ett digitalt kösystem och öppnar ytterligare en Drive Thru – denna gång i samarbete med Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg. Det går redan nu att välja att hämta sitt paket i Svenska Mässans Drive Thru och kommer du med bil så får du paketet lämnat direkt till bilen. Det här blir PostNords andra satsning i sitt slag, efter Stockholmsmässan i Älvsjö som öppnade förra veckan.

– Vi jobbar hela tiden för att hitta nya lösningar så att alla ska känna sig säkra när de hämtar ut sina paket i jul. Både det digitala kösystemet och vår satsning på Drive Thru gör att vi minskar risken för trängsel och på så sätt även risken för smittspridning hos våra ombud. Dessutom ligger mässan centralt i Göteborg vilket gör att många kan använda ombudet, säger Mathias Olsson, chef för PostNords ombudsnät

Just nu pilottestas det digitala kösystemet hos flera ombud, för att sedan kunna rullas ut under nästa vecka, på platser där det finns behov. Det digitala kösystemet effektiviserar paketutlämningen och gör det lättare att hålla avstånd på plats. Precis som det låter möjliggör det nya systemet att du kan köa på distans och gå in och hämta ditt paket först när det är din tur.

Samtidigt öppnar nu PostNords andra Drive Thru-ombud på Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg och alternativet är valbart i flera e-handelsföretags checkout. Den 41 000 kvadratmeter stora anläggningen har möjlighet att hantera en stor mängd paket. Som gående kan du vänta tryggt med hjälp av den digitala kön eller få paketet levererat direkt till bilen, under tak i skydd mot väder och vind.

– Vi har sedan i våras arbetat med utökade säkerhetsrutiner för att ställa om och använda våra ytor efter nya behov som uppstått i och med coronapandemin. Tillsammans med PostNord är det här ett ypperligt sätt för oss att med vår stora anläggning och centrala läge hjälpa till att minska risken för smittspridning när man ska hämta sina paket, säger Benny Karlsson, försäljning- och marknadsdirektör, Svenska Mässan Gothia Towers.