Tallink Grupp redovisar nettoförlust på 23,9 miljoner euro

Tallink påbörjar tuffa kollektiva uppsägningsprocesser och betydande omstrukturering av verksamheten. Foto: Tallink

Tallink Grupp har publicerat sitt finansiella resultat för tredje kvartalet 2020 och årets nio första månader, vilket bekräftar att koncernen inte förväntar sig att göra vinst under hela räkenskapsåret 2020. Under tredje kvartalet 2020, företagets normala högsäsong, var koncernens oreviderade nettoförlust 23,9 miljoner euro (54,6 miljoner euro i vinst under tredje kvartalet 2019).

Under kvartalet var verksamheten inriktad på att säkra bolagets långsiktiga bärkraft. Bolaget har inlett en omorganisation, lyft 40 miljoner euro av det rörelsekapitallån på 100 miljoner euro som beviljats av KredEx, samt gjort förskottsbetalningar för det nya shuttlefartyget MyStar. Koncernens totala investeringar under tredje kvartalet uppgick till 53,8 miljoner euro.

I en kommentar till det finansiella resultatet för tredje kvartalet säger Tallink Grupps VD Paavo Nõgene: ”Tredje kvartalet detta utmanande år har varit ett kvartal med både upp- och nedgångar. Vi inledde kvartalet med stor optimism, initierade nya rutter, aktiviteter och planer i hopp om någon form av återhämtning, men avslutade det nästan där vi landade slutet av första kvartalet i år. Med de nya rutterna, specialkryssningarna och en fantastisk ansträngning av våra medarbetare lyckades vi få tillbaka åtminstone en del av den förlorade tiden och verksamheten från andra kvartalet, vilket det faktum att antalet avgångar vi lyckats göra under tredje kvartalet i år bara var 7% färre än under samma period förra året är ett bevis på.”