Bockasjö utökar samarbetet i Sörreds Logistikpark

Sörreds Logistikpark expanderar på Torslanda. Foto: Platzer

Sörreds Logistikpark, som drivs gemensamt av Platzer och Bockasjö, förvärvar ytterligare en fastighet i Torslanda. Markarealen uppgår till cirka 58 000 kvadratmeter och här finns en möjlig byggrätt om cirka 25 000 kvadratmeter.  Sörreds Logistikpark ligger mitt i ett kluster för industriell produktion och global handel och här planeras skräddarsydda logistikbyggnader och industrianläggningar.

– Det känns fantastiskt att planerna börjar realiseras. Jag ser verkligen fram emot att, tillsammans med Bockasjö, kunna erbjuda marknaden moderna logistikytor i Sveriges bästa logistikläge, säger Johan Franzén, affärsområdeschef industri/logistik, Platzer.

– Efterfrågan på logistikytor på Hisingen är stort och vi arbetar med flera affärer, därför är tillskottet av mer mark välkommet. Det är också en markering i hur väl samarbetet med Platzer fungerar när vi nu utökar markområdet, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö samt vd för JV-bolaget Sörreds Logistikpark.

Inom samarbetet agerar Bockasjö affärsutvecklare och Platzer blir därefter 100 procentig ägare till och förvaltare av de färdigutvecklade fastigheterna. Parterna planerar att bygga skräddarsydda logistikbyggnader och industrianläggningar. Sörreds Logistikpark ligger mitt i ett kluster för industriell produktion och global handel med Volvobolagen som draglok. Detaljplanen är klar.