Scandinavian Cosmetics automatiserar sin lagerverksamhet

Scandinavian Cosmetics samlar sin verksamhet i ett nytt lager med AutoStore i Malmö. Bild: Element Logic

Scandinavian Cosmetics, distributör av skönhetsprodukter, väljer nu att samla och automatisera sin lagerverksamhet till ett nytt lager i Malmö, dit Element Logic kommer leverera AutoStore. Idag driver företaget ett flertal manuella lager i Sverige och Norge och har nu beslutat att  samla hela sin verksamhet i ett nytt lager med AutoStore i Malmö. Bakgrunden till varför Scandinavian Cosmetics valt att slå ihop sina lager handlar om att modernisera och automatisera logistikprocessen för att ännu bättre kunna tillgodose sina kunders behov.

– Vi har tydliga tillväxtambitioner där vi genom investeringen i AutoStore skapar optimala förutsättningar för att snabbt och enkelt kunna skala upp vår lagerkapacitet. Samtidigt är vi stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare en ny, modern och attraktiv arbetsplats, säger Joakim Johnsson, vd på Scandinavian Cosmetics.

Det nya lagret är på 6 000 kvadratmeter och innehåller en AutoStore med kapacitet på 30 000 lådor. För att möta Scandinavian Cosmetics behov på cirka 900 orderrader i timmen, kommer 35 robotar arbeta med att förse AutoStore-lagrets arbetsstationer med lådor för plock och pack. AutoStore planeras vara i drift under våren 2021.

– Projektet tillsammans med Scandinavian Cosmetics har varit väldigt spännande, med stort fokus på effektivitet och skalbarhet. Vi är glada och stolta över förtroendet och ser fram emot ett framgångsrikt samarbete tillsammans med Scandinavian, säger Thomas Karlsson, vd på Element Logic.