Interbus säljs

Grundaren av Ntex förvärvar Interbus från Håbo Buss i BålstaFoto: Håbo Buss

Näringslivsprofilen Thomas Ström från Göteborg, som bland annat grundat och byggt upp transport- och speditionsföretaget Ntex förvärvar Interbus från Håbo Buss i Bålsta. Vd i bolaget blir den tidigare verksamhetsansvarige, Roger Mathiasson, medan Thomas Ström kommer att arbeta i bolaget som styrelserepresentant. Övertagande omfattar ett 30-tal fast anställda medarbetare.

Det är via sitt helägda bolag, Volle Scandinavia, som Thomas Ström kommer att driva Interbus verksamhet vidare med Roger Mathiasson som vd och Peter Bergh, som platschef i Göteborg. För det är från Stockholm, där man har ett 30-tal bussar och Göteborg med sina sex bussar, som verksamheten styrs

– Det är där vi har våra bussparkeringar och administrativa personal men vi kommer att arbeta över större delen av Europa med hela Sverige som stark bas, förklarar Thomas Ström.

Det här med bussbranschen är inget som är nytt för Thomas Ström. Under sin yrkeskarriär har han under flera år kört turist- och transitbussar mellan Sverige och olika länder i Europa.

– Ja, det var en rolig och spännande tid på många sätt. Och jag tror verkligen på beställningstrafiken inom bussbranschen i framtiden. Inte minst pga av Corona, som jag är övertygad om kommer att medföra ett lägre flygresande. Vem vill sitta i ett rör med 300 personer med ansiktsmask i flera timmar? Samtidigt kommer människor fortsätta att vilja resa och då är chartrade bussar ett bra alternativ, säger Thomas Ström.