Allt fler stombussresenärer hos SL

27.000 fler resenärer mellan 2018 och 2019. Foto: SL

Resandet med SL:s stombussar har ökat drastiskt de senaste åren. 42.000 fler resenärer sedan 2014 och 27.000 fler resenärer mellan 2018 och 2019. Det visar SL:s stombussbokslut för 2019 som publicerades i veckan.

– Antalet resenärer med stombussarna har ökat med 42.000 fler resenärer motsvarandes ett helt Piteå på bara några år. Det ett kvitto på att resandet med SL är attraktivt. Även om det i år är viktigt att vi följer myndigheternas råd och undviker resande om vi kan det vill vi ta tillvara på chansen att uppmärksamma de framgångar som vi har att luta oss mot från fjolåret, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

– Folk vill resa smart och hållbart Därför ställer de bilen och hoppar på bussen. Tyvärr hamnar för många fortfarande på en buss parkerad i bilköer. Det här måste vi ändra på. Kommuner och Trafikverket måste ta fram färgburkarna och måla mer busskörfält. När fler åker buss måste bussarna få ta mer plats på våra vägar, säger Tomas Eriksson (MP) miljö- och kollektivtrafikregionråd, säger Tomas Eriksson (MP), miljö- och kollektivtrafikregionråd.