Resandet i kollektivtrafiken minskar med 20 procent

Städning av kollektivtrafiken kommer att intensifieras. Foto: SL

Resandet i kollektivtrafiken har minskat med ca 20 procent. Även i busstrafiken har antalet påstigande gått ner i ungefär samma omfattning. Trafiken har gått som normalt, utan stora störningar.

– Det är viktigt att kollektivtrafiken går, så att alla som behöver åka till arbete och skola kan ta sig fram, säger Sara Catoni, Förvaltningschef för Trafikförvaltningen. "För att den gemensamma resan ska vara så säker som möjligt vidtar SL ytterligare åtgärder. Från och med i morgon tisdag ska resenärer gå på bussen genom bakdörrarna. Vi uppmanar också resenärerna att sprida ut sig i bussen eller tåget".

Kontrollen av städning är fortsatt hög men kommer att intensifieras. De trafikentreprenörer som kör SL-trafiken och Skärgårdstrafiken har uppmanats att göra allt som krävs för en ren och säker miljö, inte minst för sin egen personal.

– De förstärkta steg som nu tas för en trygg, uthållig och robust trafik handlar om att ytterligare rusta trafiken för att möta en tid av prövning. Ett minskat tryck på kollektivtrafiken är viktigt för vår långsiktiga uthållighet, säger Kristoffer Tamsons, trafikregionråd och ordförande för SL.