Logistic Contractor bygger lager åt MatHem

Den planerade byggnaden är 32 000 kvadratmeter stor. Visionsbild: Arkitekterna Krook & Tjäder

MatHem har tillsammans med fastighetsutvecklaren Logistic Contractor tecknat ett hyreskontrakt om att utveckla och bygga ett nytt, modernt och miljöanpassat lager i Larsboda, Stockholm. Den miljöcertifierade anläggningen kommer bland annat att drivas av Stockholms största installation av solceller, vilket innebär att MatHem till stor del kommer att bli självförsörjande på förnybar el. Lagret beräknas att tas i drift under 2022.

– Det går bra för MatHem och vi är nu otroligt förväntansfulla inför att ta det här steget tillsammans med Logistic Contractor, då det kommer att innebära både en förbättrad service gentemot vår alltjämt ökande kundskara, men även ett minskat klimatavtryck, vilket går helt i linje med vårt arbete med hållbarhet. Det nya lagret i Larsboda kommer även att bli en fantastisk, ny arbetsplats för våra medarbetare som arbetar med produktion och logistik, säger Johan Lagercrantz, vd på MatHem.

Den planerade byggnaden är 32 000 kvadratmeter stor och fördelad på två våningar. Förutom en förbättrad och större lager- och logistikanläggning med högre kapacitet tack vare ökad automation, kommer byggnaden även att ha starkt fokus på att skapa en attraktiv arbetsplats för MatHems medarbetare. Totalt kommer drygt 1 000 personer att kunna arbeta i, eller i anslutning till, anläggningen vid full kapacitet. Intill byggs även ett parkeringshus på 9 000 kvadratmeter.

– Vi tackar för förtroendet och ser fram emot ett gott samarbete med MatHem, där vi kan bidra med vår kunskap om hållbara, automatiserade logistikanläggningar. Under de senaste åren har vi byggt åt flera av de stora e-handelsföretagen och vet vad som krävs av anläggningen för att verksamheten ska bli effektiv nog för att möta kundernas högt ställda krav, säger Patrik Lööv-Wallin, affärsutvecklare på Logistic Contractor.