Cejn bygger ut huvudanläggningen i Skövde

Cejn bygger centrallager på 3 200 kvadratmeter i Skövde. Visionsbild: Cejn

Cejn ser ett ökat behov av företagets snabbkopplingslösningar inom ett flertal affärssegment. För att möta den ökade efterfrågan bygger Cejn ut huvudanläggningen i Skövde med ett nytt centrallager samt öppnar upp för mer produktionsyta.

– Den nya byggnationen kommer skapa utrymme och möjligheter för nya affärer och sortiment, såväl som effektivisera logistiken till våra säljbolag och kunder”, säger Marcus Allerbjer, vd Cejn Group.

Inom ett flertal affärssegment ökar nu behovet efter Cejns innovativa snabbkopplingslösningar, bland annat inom bränsleeffektiva hydraulsystem för anläggningsmaskiner så väl som för effektiv kylning av elektronik, både inom förnybar energi som inom kraftelektronik.

För att möta den ökade efterfrågan har ett nytt byggnationsprojekt vid Cejns huvudkontor i Skövde satts igång, ett projekt som vid färdigställandet bland annat ska skapa möjlighet för en effektivare distribution för företagets kunder.

– Ökade kundkrav, konkurrens och digitalisering driver på och det är viktigt att vi investerar för att ligga i framkant i vår bransch och skapa mervärde för våra kunder, säger Marcus Allerbjer.

Byggprojektet planeras att pågå i ett års tid, och i slutet av 2020 kommer ett 15 meter högt centrallager på 3 200 kvadratmeter stå färdigt samt två entresolplan på 1000 kvadratmeter vardera. Utöver detta kommer också en gångbro byggas mellan huvudkontorets lokaler och det nya lagret. En stor, men nödvändig, investering för det globala företaget.