BRA ökar flygtrafiken mellan Östersund och Stockholm

BRA återetablerar trafik till och från Östersund. Foto: BRA

Efterfrågan med BRA från Östersund ser nu positivare ut än för ett år sedan, samtidigt har regionens företagare och politiker arbetat hårt för att BRA ska öka antalet avgångar. Därför utökar flygbolaget BRA sin flygtrafik från Östersund från nuvarande fyra dagar per vecka till en avgång per dag, sju dagar per vecka.

– Vi har upplevt stort och brett engagemang från regionen och haft bra dialoger som lett fram till att vi nu försiktigt stärker trafiken igen och adderar fler avgångsdagar. Vi hoppas att det ska uppskattas av Östersundsresenärerna och vi är öppna för att öka ytterligare om detta visar sig vara lyckat, säger Ulrika Matsgård som är kommersiell chef för flygbolaget BRA.

– Det är mycket glädjande att BRA flyg återetablerar trafik till och från Östersund. Vi behöver konkurrens på flygmarknaden för att priserna inte ska skena. Och det är viktigt att alla transportslag fungerar för att vi ska kunna upprätthålla god tillgänglighet till och från länet, säger Elise Ryder Wiken, Ordförande Regionala utvecklingsnämnden i Region Jämtland Härjedalen.

BRA öppnar inom kort fyra helt nya utlandslinjer från Bromma: till Oslo/Torp, Riga, Tallinn. Under våren kommer ytterligare nya flyglinjer att lanseras från Bromma.