Satsar 50 miljoner kronor på komfortresor

Vy satsar 50 miljoner kronor på komfortresor. Foto: Vy

Intresset för komfortresor med expressbussar ökar i en rasande takt i Sverige. Mot det som bakgrund investerar Vy Travel, före detta Nettbuss Travel, 50 miljoner kronor på elva splitter nya Vy Bus4You-bussar. Bara under det senaste halvåret har bolaget kört 30 procent fler gäster jämfört med föregående år. Vy Bus4You är bolagets komfortalternativ och erbjuder skönare fåtöljer, eluttag vid varje plats och gratis wifi. De nya bussarna är i sätts i trafik mellan mars och juni 2020.

– Intresset för att resa med buss på ett lite bekvämare sätt är rekordstort och vi växer så det knakar. De senaste två åren har vi ökat omsättningen med 50 procent och under det senaste halvåret har vi kört 30 procent fler gäster jämfört med i fjol. Tack vare denna investering befäster vi vår position som det ledande expressbussbolaget i Sverige, säger Robert Nyberg, vd på Vy Travel.

Trots en hårdare konkurrens inom persontransport, med nya aktörer på marknaden och prispress, väljer alltså Vy Travel att satsa på ett större utbud av komfortresor och ett fortsatt fokus på kundservice. Vy Bus4You har haft Sveriges nöjdaste kunder de senaste nio åren enligt mätningar gjorda av Svenskt Kvalitetsindex.

– Vår satsning på komfortresor går mot strömmen inom persontransportbranschen. När våra konkurrenter pressar ner priserna satsar vi helhjärtat på bättre komfort, mer service och vi behandlar våra resenärer som gäster snarare än kunder. Det goda värdskapet genomsyrar hela organisationen, från förare till kundservice, vilket gett avkastning i både nöjda och återkommande gäster, säger Robert Nyberg.

För två år sedan investerade Vy Travel 30 miljoner kronor på linjen mellan Göteborg och Oslo och fördubblade antalet avgångar mellan städerna. I år investerade bolaget ytterligare 10 miljoner på samma sträcka vilket innebär att det numera går mellan 20–40 expressturer varje dag mellan Göteborg och Oslo.