Coca-Cola implementerar Einrides autonoma transportsystem

Einrides förarlösa fordon introduceras på Coca-Colas anläggning i Jordbro. Foto: Coca-Cola

Coca-Cola European Partners implementerar Einrides autonoma, elektriska transportsystem som en del i arbetet att expandera inom digitaliserad distribution. I samarbete med Axfood lanseras en pilot i början av 2020 på Coca-Cola European Partners anläggning i Jordbro utanför Stockholm, där Einrides förarlösa fordon introduceras i ett transportflöde mellan respektive företags lager.

Coca-Cola European Partners ansvarar för all produktion, distribution och försäljning av varumärkena i Coca-Colas produktportfölj i Sverige. Coca-Cola European Partners har ett kontinuerligt fokus på innovation och teknik som är både effektiv och hållbar. Detta steg är också i linje med DLF:s transportinitiativ som undertecknades tidigare i år med målet att uppnå 100 procent fossilfria transporter till 2025.

– Vårt partnerskap med Einride är början på en omställning till ett mer hållbart och effektivt transportsystem som gör att vi kan minska våra utsläpp. Som ett av Sveriges ledande FMCG-företag arbetar vi kontinuerligt med att hitta innovativa lösningar som rustar oss för framtiden. Det känns spännande att nu inleda partnerskap med innovation- och teknikbolag och kunder, för att tillsammans skapa synergier som tar oss framåt, säger Sofie Eliasson Morsink, vd Coca-Cola European Partners Sweden.