Skånetrafiken förbättrar sin trafikinformation

Ska tänka nytt kring lösningar för framtida verktyg för kollektivt resande. Foto: Skånetrafiken

I syfte att förbättra trafikinformationen har Skånetrafiken skrivit ett avtal med företaget Decerno kring utveckling av dels en ny sökmotor för resor, dels en ny tjänsteplattform.

– Tack vare avtalet får vi bra förutsättningar att informera våra kunder om såväl trafik som annat de behöver. Information finns dygnet runt och i realtid via app, websidor och flera andra kanaler, säger Johan Frithiof-Karlberg, chef Digitalisering & IT på Skånetrafiken.

Under åren har resenärernas förväntningar på trafikinformation utvecklats från tryckta tidtabeller till information dygnet runt i realtid. Inte minst vid trafikstörningar är aktuell information avgörande för alla som reser.

– Via just sökmotorn för resor sker vårt kanske viktigaste möte med kunden. Där hittar tiotusentals resenärer varje dag bästa sättet att ta sig mellan olikaplatser, men här finns även information kring hållplatser och pris.

I Decernos uppdrag ingår att vara drivande och tänka nytt kring lösningar för framtida verktyg för kollektivt resande – allt för att gynna Skånetrafikens resenärer.