Busworld premiär: VDL lanserar elektriska Citea SLE-129

VDL:s nya Citea SLFA-180 elbuss är utrustad med ett 288 kWh:s högkapacitetsbatteri. Bild: VDL

VDL Citea SLE-129 Electric är en kollektivtrafikbuss i full storlek som kommer att visas för första gången under Busworld i Bryssel, som startar den 19 oktober.

Elbussens är utrustad med ett 288 kWh:s batteri med hög kapacitet. Detta gör att bussen kan användas regionalt med större intervall mellan laddningarna.

Snabbladdning sker via en strömavtagare monterad på taket. Bussen, som kommer att visas på Busworld, har en layout baserad på ett maximalt antal framåtriktade säten och dessutom har den också försetts med en tredje dörr. Det är ett krav som den skandinaviska marknaden ställer bland annat på en buss med lågt inträde som används för både stads- och regionaltrafik.

På Busworld kommer VDL Bus & Coach också att presentera en Citea SLFA-180 Electric med ett 288 kWh-starka batteri med hög kapacitet och en strömavtagare. Med över 260 enheter i drift är Citea SLFA-180 och SLFA-181 Electric absoluta föregångare för livligt trafikerade stadslinjer.

Leveransen av cirka 420 elbussar är fortfarande en målsättning för VDL när det gäller år 2019. Enbart i Nederländerna kör det mer än 300 elektriskt drivna VDL-bussar. De bidrar till en renare miljö genom att spara mer än 20 000 ton koldioxidutsläpp per år.

VDL Bus & Coach: Hall 6, monter 635