Bättre gatuunderhåll med ny driftportal

- Driftportalen gör att Trafikkontoret kan följa upp det arbete som utförs av stadens entreprenörer på ett mer effektivt sätt, säger Ulla Hamilton (M), trafikborgarråd i Stockholms stad. Foto: moderaterna.net

Nu lanseras den nya tjänsten ”Driftportalen” i Stockholms stad, Den innebär att det är möjligt att, via GPS, följa olika fordon. Detta oavsett vilken utrustning entreprenören har. Det kommer underlätta uppföljningen av entreprenörernas verksamhet, inte minst inför den stundande vintern.

 -  Driftportalen gör att Trafikkontoret kan följa upp det arbete som utförs av stadens entreprenörer på ett mer effektivt sätt. Effekten blir en utökad och bättre service till stockholmarna, säger Ulla Hamilton (M), trafikborgarråd i Stockholms stad.

Driftportalen kommer att kunna hantera stora mängder ärenden, såsom felanmälningar från allmänheten kring gaturdrift, klottersanering, gatuunderhåll, signaler och vibrationer. Ambitionen är att andra verksamheter i staden även ska kunna använda den på sikt, som exempelvis hemtjänsten för att säkerställa att mat levererats till äldre personer i rätt tid. Verksamhetssystemet kommer komma väl till pass inför vinterhållningen av stadens gator.

-  Stockholmarnas frågor om exempelvis snöröjning och sandsopning kommer att kunna besvaras fortare när Trafikkontoret kan se hur det maskinella arbetet fortlöper. Det är glädjande att Driftsportalen äntligen är på plats. En e-tjänst som tillsammans med personalen som är ute på stadens gator, kan förbättra underhållet och göra staden vackrare och mer tillgänglig för stockholmarna, säger Ulla Hamilton.