Ny logistikaktör på Airport City

Bilden visar Bockasjö ABs logistikfastigheter. Illustration: Bockasjö AB.

 ”En del av Airport City Stockholm” är en artikelserie om de företag och verksamheter som verkar i området. Sveriges första riktiga flygplatsstad skapar dynamiska områden där företag och verksamheter samverkar med omvärlden på gångavstånd i en levande stadsmiljö. Det är här regionens nästa kunskapskluster och en attraktiv destination växer fram. Airport City Stockholm är ett unikt samarbete mellan de tre starka aktörerna Swedavia, Sigtuna kommun samt Arlandastad Holding.

Bockasjö AB är specialiserade på att bygga, äga och förvalta större logistikfastigheter. Koncernen arbetar främst med fastigheter med inriktning mot lager och logistik i Skandinavien. 

I november 2012 togs det första spadtaget för de två logistikfastigheter om totalt 60 000 m² som Bockasjö AB skall uppföra vid Arlandastad, Airport City Stockholm.Byggnaderna kommer att miljöcertifieras enligt Green Building, vilket innebär att energianvändningen är 25 % lägre än Boverkets byggregler (BBR). Anläggningarna är byggda för att minska förbrukningen av elektricitet och värme. Fastigheterna kommer att ägas av Bockasjö AB och företaget har tecknat ett längre hyresavtal för den ena fastigheten om 31 000 m², med Schenker Logistics AB, en aktör som sedan tidigare är etablerad i området. 

- Området kring Arlanda är ett av de mest etablerade logistiklägena i Sverige. Stockholms befolkning och köpkraft växer, vilket leder till ökade behov av logistik. Arlandastad ligger endast fyra minuter från Stockholm Arlanda Airport och tjugo minuter från både Stockholm och Uppsala, vilket gör området till den starkaste knutpunkten mellan Stockholm, Uppsala och vidare ut i världen, säger Joakim Hedin, VD Bockasjö AB och fortsätter:

. Här finns snabba kommunikationer både globalt och lokalt. Området har en väl utvecklad infrastruktur som stärks ytterligare genom en ny trafikplats vid Måbyleden samt den framtida förbifarten i Stockholm. Andra starka faktorer som pekar på fortsatt framgång för området är att Arlandastad ligger i Sigtuna, Sveriges snabbast växande kommun som dessutom blev årets nyföretagarkommun 2012. Med andra ord kommer våra fastigheter och dess hyresgäster få ett unikt strategiskt läge utmed E4:an med närheten till Arlanda flygplats,