Greencarrier Freight Services och CMA-CGM i samarbete

Peter Nevhagen, vd Greencarrier Freight Services International. Foto: Greencarrier Freight Services

Transportföretaget Greencarrier Freight Services och rederiet CMA-CGM Scandinavia har inlett ett långsiktigt samarbete med målet att minska de gemensamma CO2-utsläppen med 30 procent till år 2020. Detta uppnås genom framtagning av nya hållbara logistiklösningar, som direkt även kommer att finnas tillgängliga på marknaden.

Ett exempel är en gemensam lösning med fartyg in till Göteborg och vidaretransport till Torsvik, där bil nu ersätts med tåg. På landdelen innebär förändringen ett minskat CO2-utsläpp med 70 procent.

På årlig basis kommer minst två nya hållbara logistiklösningar att tas fram som ersätter traditionella lösningar och minskar miljöpåverkan. Dessutom kommer en ömsesidig utveckling inom miljöfrågor att ske via ett gemensamt kompetensutbyte. 

 - Greencarrier och CMA-CGM Scandinavia har båda under många år arbetat med hållbarhetsfrågor och därför var det enkelt och naturligt att påbörja ett samarbete. Vi har också tydliga långsiktiga klimatmål och det gör det lättare att få fram bra lösningar, som kan erbjudas marknaden direkt. Genom att arbeta med kompetensutbyte kommer dessutom båda organisationerna att utvecklas ytterligare, kommenterar Peter Nevhagen, vd Greencarrier Freight Services International.