RFID-lösningar för lager och logistisk

Bild: SICK

Nu lanserar SICK två modulära systemlösningar för datafångst med RFID inom lager och logistik. RFMS PRO är med sin tunneldesign konstruerad för bansystem, medan RFGS PRO är byggd som en portal, ämnad för pallar och mindre containrar.

RFID-lösningar är intressanta vid in- och utleveranser av varor när stora mängder information behöver fångas snabbt. Ett typexempel är när du har större förpackningar med många produkter i. Du vill identifiera varje enskild produkt, men har varken tid eller lust att bryta förpackningar för att göra det.  – Vi ser de här systemen som särskilt intressanta för Internethandeln, för stora lagercentraler och vid hantering av varor där äkthetskontroll är viktigt. Jag tänker till exempel på mode-, läkemedel- och kosmetikaindustrin, säger Jan Engqvist, produktchef på SICK AB.

RFGS PRO är byggd som en portal för truckar och pallar. Förutom RFID-läsaren har systemet en mätande scanner som känner igen pallen och kan avgöra hastigheten och riktningen på godset.

RFMS PRO är en tunnel för bansystem. Den består av RFID-läsare som kan kombineras med streckkodsläsare. Med hjälp av pulsgivare kan systemet följa objekten förbi läsaren och knyta rätt tagg till objektet även när det är korta mellanrum mellan objekten. Tunneln består av lätta självbärande moduler i ruggad industriell design som är enkel att anpassa till olika bredd och höjd på bansystem.