DB Schenker hjälper Lekmer

Foto: DB Schenker

Nordens största butik för leksaker samt barn- och babyprodukter på nätet, Lekmer.com, har valt att förlägga sin lagring och varuhantering hos DB Schenker Logistics i Arlandastad, Stockholm.

- Vi har byggt upp en lager- och hanteringslösning för Lekmer som vi i är ensamma om i Europa, säger Anders Holmberg, Business Development Manager DB Schenker.

Swisslog har utvecklat en del av lösningen som till största delen är automatiserad och byggd speciellt för e-handelskunder.

- Det är i princip samma lösning som ett av världens största e-handelsföretag använder som är betydligt snabbare och säkrare än en manuell lösning, säger Anders Holmberg.

Att Lekmer nu flyttar lagerverksamheten till DB Schenker i Arlandastad beror på att företagets starka tillväxt fortsätter.

- Vi får tillgång till större lageryta och ett automatiserat varuflöde, vilket leder till snabbare orderhantering med högre kvalitet till lägre hanteringskostnader. Vi räknar med att lagerflytten kommer att leda till ännu nöjdare kunder och betydande resultatförstärkningar inom Lekmer, säger Fredrik Palm vd på Lekmer.

Flytten av Lekmers verksamhet till Arlandastad kommer att ske i mars och beräknas sysselsätta cirka 30 personer.