Sätter segel med Svenska Ostindiska Companiet

Foto: Göteborgs stad/Klas Eriksson

Nu har ett avtal underteknats mellan svenska Ostindiska kompaniet och transportföretaget Greencarrier. Det Svenska Ostindiska Companiet är ägare till 1800-talsskeppet Götheborg och fartyget kommer under de kommande två åren att användas som en marknadsföringsplattform för att stärka Greencarriers varumärke.

Greencarrier blir nu officiell partner till segelfartyget Götheborg och fartygets European Tour 2013. Götheborg är ett märklig skepp. Byggt 2005, är hon en replika byggd utan någon av de ursprungliga ritningarna. Alla verktyg, byggmetoder och material som använts är de samma som på 1800-talet och trots det uppfyller hon alla moderna säkerhetskrav.

– Idag är hon det största träsegelfartyget i världen. Med Götheborg som marknadsföringsplattform kommer vi nu fokusera på att stärka vårt varumärke ytterligare, säger Stefan Björk, styrelseordförande och delägare i Greencarrier.

– Fartyget är en unik symbol som både förstärker och visualiserar vårt motto och tänkesätt "Ja, det är möjligt!" 

Greencarrier grundades 2000 och är idag ett av Nordens största privatägda transportgrupper. Företaget har över 750 anställda i 13 länder, med fokus på Östeuropa och Asien.

– Det är med stor glädje vi välkomnar Greencarrier ombord som ny officiell partner för vårt fartyg. Avtalet har gett oss ny vind i seglen och detta är början på en ny period av seglingsexpeditioner för Götheborg. Greencarriers engagemang gör att Götheborg kan realisera en fyra månader lång seglats sommaren 2013. Resan ska pågå mellan maj och september och Götheborg kommer att angöra flera städer där Greencarrier finns representerad, säger Håkan Beskow, ordförande i Svenska Ostindiska Companiet.