Emirates SkyCargo öppnar nya handelsvägar till Skandinavien

Emirates SkyCargo Boeing 777 F. Foto: Emirates

Emirates SkyCargo, flygbolaget Emirates fraktdivision fortsätter att stärka sin verksamhet i de skandinaviska länderna. Den andra september öppnas en ny linje till Oslo. 

Genom den nya, kombinerade passagerar- och fraktlinjen till Norges huvudstad får Emirates SkyCargo sitt tredje flygfraktcentrum i de nordiska länderna. Det första öppnades för mer än tio år sedan, när bolaget år 2003 etablerade ett fraktnav i Göteborg, det andra tillkom när linjen till Köpenhamn öppnades 2011 och det tredje när linjen Dubai – Stockholm invigdes i september i fjol.  Ökad efterfrågan har nu lett till att Köpenhamn nu också har fått ett renodlat fraktnav med sex fraktmaskiner i veckan samt att de två maskiner som flugit till Göteborg nu överförts till Köpenhamn.   

Från och med den 2 september skapas kapacitet för 322 ton flygfrakt i veckan från Oslo ombord på Emirates Boeing 777-300 ER. Härigenom öppnas nya möjligheter till handel och utbyte mellan Europas största oljeproducent och de många städer, världen runt som knyts samman av Emirates SkyCargo.

Att Emirates startade en fraktflyglinje till Skandinavien långt innan man öppnade passagerar-linjer hit visar hur viktiga handels- och industrirelationerna mellan de nordiska länderna, Dubai och Emirates SkyCargos fraktdestinationer är.  Marknaden har växt snabbt sedan öppnandet av Göteborgslinjen och tillväxten har fortsatt genom frakt- och passagerarlinjerna till Köpenhamn och den kombinerade frakt- och passagerarlinjen till Stockholm. Från Norge kommer Emirates SkyCargo att frakta laxprodukter ända till Singapore och Japan och bland annat elektronik och läkemedelsprodukter till Mellanöstern, Afrika och andra marknader.

- Göteborg är fortfarande en viktig fraktdestination, sager Robert Siegel. Att vi flyttar över fraktflyget därifrån till en av våra växande kombinationsdestinationer ger emellertid stora samordningsfördelar. Tillsammans med de kombinerade linjerna till Köpenhamn, Stockholm och Oslo kan vi snart erbjuda plats för över 2500 ton frakt i veckan från Skandinavien och bidra till nya handelsförbindelser mellan de nordiska länderna och världen.  

Emirates SkyCargo har förbindelser till over 140 städer runt om I världen från sin huvudbas på Dubai World Centrals Al Maktoum-flygplats i Dubai. Bolaget har en flotta bestående av 13 fraktmaskiner, 11 Boeing 777 F och två Boeing 747-400 ERF.