Sunfleet expanderar i Östergötland

Foto: Sunfleet

Nu öppnar Sveriges största bilpool, Sunfleet, i Norrköping. Nu kan Norrköpingsborna för första gången bli medlemmar i en bilpool och på så sätt få tillgång till en bil när de behöver den.

– Vi ser en trend att man i större utsträckning vill använda bilpooler istället för att äga bil. För en ny generation bilister är delad ekonomi en del av deras vardag, varför bilpooler är naturligt. Vi står inför ett paradigmskifte när det gäller synen på att äga bil och att det finns en möjlighet att stimulera denna utveckling till förmån för miljö och trängsel i trafiken, säger Peter Algurén, vd för Sunfleet.

Sunfleet finns i 37 städer med 300 poolplatser och ca 900 bilar. Nu kommer turen till Norrköpning där Sunfleet öppnar två poolplatser med placering på Louis De Geer och Södra Grytsgatan. Sunfleet placerar totalt 5 bilar på platserna och bilarna är Volvo C40 diesel och Volvo V60 laddhybrid.

– Vi har länge funnits i Linköping samtidigt som efterfrågan har vuxit i Norrköping. Nu är vi glada även att kunna erbjuda Norrköpingsborna möjlighet att använda bil på ett nytt sätt som är vänligt både för miljö och plånbok, säger David Milton, regionsansvarig för Sunfleet i Mellansverige