Schäfer och Jysk i nytt samarbete

Jysk ska få ett nytt distributionscenter i Nässjö. Illustration: Schäfer

SSI Schäfer står för utbyggnaden av Jysk:s distributionscenter i Nässjö.

Det har länge varit känt att Jysk:s lager i Nässjö har varit för litet, faktiskt hela 75 000 pallplatser för litet. Hittills har leverantören för bygget av projektet varit okänd, men nu är det alltså klart att det blir ett nytt samarbete med logistikleverantören SSI Schäfer.

Jysk och SSI Schäfer har successivt vuxit till att bli nära sammarbetspartners. Först med norra Europas, på den tiden, största distributionscenter i Uldum, Danmark, där Schäfer byggde ett logistikcenter med tre höglager och plats för upp till 134 700 pallar samt ett miniload-lager med plats för 30 000 tablarer. Sedan valde man SSI Schäfer som systemleverantör till byggandet av Jysk:s 100 000 kvadratmeter stora logistikcenter i Polen, som med nästan 170 000 pallplatser betjänar JYSKs intressen i östra Europa och Fjärran Östern.

Nu tas samarbetet till Nässjö i Sverige där Jysk:s befintliga distributionscenter ska utökas med 75 000 pallplatser, så att det totalt kommer bli hela 165 000 pallplatser. Lagret i Nässjö, som betjänar alla Jysk-butiker i Sverige och Finland har redan två höglager på 55 000 kvadratmeter, men eftersom att Jysk även lagrar sina produkter på nio externa lager i området, sker expansionen i syfte att samla alla produkter under ett tak.