DHL expanderar sitt samarbete med IDEXX Laboratories

Foto: DHL

DHL Express har nyligen expanderat sitt samarbete med IDEXX Laboratories, verksamma inom diagnostik och IT-lösningar för djurhälsa.

IDEXX valde 2011 DHL som sin primära transportör i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) för expressleveranser av deras veterinärkunders tidskritiska leveranser till sina referenslaboratorier. DHL:s engagemang för snabbhet och tillförlitlighet gör det möjligt för IDEXX att ytterligare stärka sin logistiskverksamhet och öka sin marknadsandel i EMEA. Och med tanke på dess framgång hittills förlängde IDEXX nyligen DHL:s expressleveranstjänster till fler områden inom EMEA, bland annat Danmark och Nederländerna.

Samarbetet fokuserar främst på prover som skickas från veterinärkliniker till IDEXX-laboratoriet i Leipzig, där specialister arbetar med de diagnostiska testresultaten. Labbet i Leipzig, som är företagets centrala diagnostiska testcenter i EMEA-regionen, ligger i närheten av DHL Express viktigaste europeiska nav i Leipzig, Tyskland. IDEXX nya placering är utformad för att möta kundernas behov genom att öka företagets servicenivå för sina diagnostiska tester samt försäkra operationell effektivitet i EMEA-regionen.