Nytt koncept: Dachser inför kaoslastning

Foto: Dachser

Dachser har uppdraget av Volvo att sköta reservdelstransporterna från Sverige till Tyskland. Med två nyförvärvade megatrailers kommer transportbolaget att frakta reservdelar från Volvo Cars i Torslanda till Dachser Swedens terminal i Göteborg

– Vi har skapat ett väldigt spännande och unikt koncept för Volvo Cars. Jag ser fram emot att se vilken skillnad vi kan göra med detta samarbetet, säger Carl-Johan Westas, branch manager på Dachser Sweden, i ett pressmeddelande. 

Dachser erbjuder konceptet kaoslastning vilket innebär att Volvo från sin distributionsterminal i Göteborg kan lasta en hel DACHSER-trailer åt gången med reservdelar till Tyskland i takt med att beställningarna slutförs och förpackas. Sedan körs godset – Volvos reservdelar – till DACHSERs terminal i Göteborg, där det sorteras och transporteras vidare till Volvo-lager i Tyskland.

– Vi ger Volvo Cars en lösning som är skräddarsydd till deras logistikbehovMed kaoslastning får Volvo en enhetlig logistiklösningsäger René Sidor, managing director för Dachser Nordic.